Poziv na webinar za tajnike škola

PROGRAM:

Primjena Zakona o plaćama u državnoj službi i javnim službama 

– Uredba o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama (definirani koeficijenti za radna mjesta u javnim službama).

– Uredba o rasponima koeficijenata u platnim razrednima u jedinstvenoj platnoj ljestvici u državnoj službi i javnim službama (definirani platni razredi – kakva je mobilnost unutar platnih razreda i što je s prelaskom u viši platni razred).

– Uredba o načinu primjene standardnih mjerila u postupku vrednovanja i klasifikacije radnih mjesta u državnim tijelima i javnim službama (kriteriji koji su trebali biti primijenjeni prilikom određivanja koeficijenata).

– promjene u FINA registru (ako do datuma webinara ne bude poznato što će biti potrebno promijeniti, polaznicima šaljem video snimak gdje ću demonstrirati što je nužno napraviti kada FINA naloži promjene u registru).   

– treba li mijenjati ugovore o radu u skladu s odredbama Zakona o plaćama?

– do 30. 6. škole bi trebale donijeti opći akt o sistematizaciji radnih mjesta (sadržaj i funkcija sistematizacije)

– kronologija borbe za pravedan koeficijent tajnika škola, koje su opcije ako ne budemo izjednačeni s tajnicima ustanova?

Izmjene i dopune statuta

– škole su dužne uskladiti odredbe statuta do kraja ožujka s izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi 

– osim izmjena koje su uvjetovane izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju, mijenjate li i druge odredbe u statutu?

– provodite li postupak savjetovanja prije donošenje statuta?

– kako se izrađuje pročišćeni tekst statuta?

– upis promjene statuta u sudskom registru

Upravni postupak u školi

– za koje poslove (na temelju javnih ovlasti) škola provodi upravni postupak? 

– problematika odlučivanja kolegijalnih tijela (učiteljsko/nastavničko vijeće)

Ostale teme, pitanja&odgovori i diskusija

Koji su novi propisi u postupku e-Savjetovanja?

Ima li daljnje uključivanje tajnika škola i voditelja računovodstva u postupak e-Savjetovanja smisla? Odgovor Ureda za zakonodavstvo Vlade RH povodom ignoriranja u postupku e-Savjetovanja od strane stručnog nositelja (MZO).

Narudžbenica ili cijena/kvaliteta proizvoda i usluge? Treba li u javnoj nabavi forma biti na prvom mjestu? – diskusija

Iskoristite mogućnost postavljanja pitanja prilikom prijave na webinar i Vaše pitanje će biti obrađeno u jednoj od gore navedenih tema. Ako se pitanje ne odnosi na teme, ono će biti obrađeno na kraju webinara.

Što kažu polaznici prethodnih webinara?

Prijava na webinar

Komentiraj