Trajno zadržavanje stečenog zvanja mentora/savjetnika

Sukladno članku 18. Pravilnika o napredovanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima odgojno-obrazovni radnik koji ima više od 30 godina u obrazovanju stečeno zvanje zadržava trajno.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je 27. prosinca 2021. dalo mišljenje u kojem se stečeno zvanje zadržava trajno bez podnošenja zahtjeva.

Članak je ažuriran nakon odgovora Agencije za odgoj i obrazovanje:

S obzirom na odredbe Pravilnika i na mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja prema kojem u slučaju da odgojno-obrazovni radnik u trenutku isteka zvanja u koje je izabran ima više od 30 godina rada u obrazovanju, stečeno zvanje zadržava trajno, bez obveze podnošenja zahtjeva za ponovni izbor u isto zvanje na temelju Pravilnika, a obveza podnošenja zahtjeva postoji samo u slučaju da odgojno-obrazovni radnik želi napredovati u više zvanje.

Slijedom navedenog ne postoji obveza odgojno-obrazovnih radnika za podnošenje zahtjeva za trajno zadržavanje stečenog zvanja pa se takvi zahtjevi ne dostavljaju Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Jedna misao o “Trajno zadržavanje stečenog zvanja mentora/savjetnika

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s