Kriteriji za izbor ravnatelja

kandidat

Izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, koji su stupili na snagu 4. 8. 2018., promijenjeni su uvjeti za izbor ravnatelja i uvedeni su kriteriji u postupku izbora kandidata za ravnatelja.

Koji uvjeti su promijenjeni?

Osam godina staža osiguranja zamijenjeno je s osam godina iskustva u školskim ustanovama, što znači da će osobe koje su radile u školi u nepunom radnom vremenu imati iste uvjete kao i osobe koje su radile u punom radnom vremenu. Uveden je i kriterij položenog stručnog ispita učitelja/nastavnika i stručnog suradnika, osim za one osobe koje ga sukladno Zakonu nisu bile dužne položiti.

Što je kandidat za ravnatelja dužan priložiti?

Osim dokaza o stručnoj spremi, radnom iskustvu u školi i uvjerenju da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak, prilaže se i program rada za mandatno razdoblje. Zakon ne precizira što program treba sadržavati, ali Ministarstvo znanosti i obrazovanja je u svojim uputama od 30. kolovoza 2018. napisalo da bi program trebao sadržavati: ciljeve, aktivnosti, budžet, vremenski plan, projekte i ostale elemente koji opisuju što će kandidati raditi u mandatnom razdoblju. U kojoj mjeri ravnatelj može utjecati na neke od navedenih elemenata i kako složiti plan koji je realan i provediv, vjerujem da će znati samo oni kandidati koji su već bili imenovani na mjesto ravnatelja.

Koje kompetencije kandidata za ravnatelja će vrednovati članovi školskog odbora?

Članovi školskog odbora vrednuju: poznavanje stranog jezika, osnovne digitalne vještine i iskustvo rada na projektima.

Na temelju kojih kriterija će se navedene kompetencije vrednovati?

Sadržaj i postupak vrednovanja dodatnih kompetencija kandidata urediti će se statutom školske ustanove.

Jesu li navedene kompetencije relevantne za obavljanje posla ravnatelja?

Ravnatelj je poslovodni i stručni voditelj školske ustanove, te je odgovoran za zakonitost rada i stručni rad školske ustanove. Osobno mislim da kompetencije na koje je stavljen naglasak u izboru kandidata za ravnatelju nisu kompetencije koje će garantirati kvalitetu u obavljanju ravnateljskih poslova.

Zaključak

Vrednovanje dodatnih kompetencija uvedeno je s namjerom da se izaberu ”što kvalitetniji kandidati”. Nažalost, kriteriji koji su izabrani u praksi će predstavljati popriličan izazov za vrednovanje i dovedeno je u pitanje načelo jednake dostupnosti javnih službi pod jednakim uvjetima (profesori informatike i stranog jezika imat će bolju početnu poziciju).

12 misli o “Kriteriji za izbor ravnatelja

  1. Može li diplomirani ekonomist sa 25 godina rada u nastavi u srednjoj školi, položenim ppo i stečenim znanjem savjetnika postati ravnatelj osnovne škole? Hvala na odgovoru. Pozdrav!

    Sviđa mi se

  2. poštovani, postoji li negdje jasnije određeno što se smatra pod ‘projektom’? U smislu minimalnog trajanja, budžeta, jesu li eTwinning (virtualni) projekti prihvatljivi u tom smislu?
    Hvala!

    Sviđa mi se

  3. Poštovani,

    Zanima me računa li se u radni staž razdoblje mirovanja radnog odnosa zbog neplaćenog dopusta, a u vezi ostvarivanja prava na kandidaturu za ravnatelja? Naime, s mirovanjem imam 8 godina staža u školi, odnosno 7, ako mirovanje ne ulazi u staž.

    Sviđa mi se

    • Poštovani,
      zanima me ima li osoba koja je bila u nepunom radnom odnosu od travnja 2015. – rujna 2022. godine (od 2022. ima punu satnicu) uvijete za prijavu za ravnatelja?
      Pošto ovdje čitam da radi staž i radno iskustvo nisu isto te da je 2018. to promijenjeno. Računa li se to onda samo od 2018. ili?

      Sviđa mi se

      • Uvjet za radno mjesto ravnatelja je 8 godina radnog iskustva u školskim ustanovama, znači da su osobe u nepunom radnom vremenu izjednačene s osobama u punom radnom vremenu. Konkretno, osoba koja se zaposlila u travnju 2015. u školskoj ustanovi (pod pretpostavkom da nije bilo prekida radnog odnosa) u travnju 2023. ima 8 godina radnog iskustva i time zadovoljava uvjet radnog iskustva za mjesto ravnatelja.

        Sviđa mi se

  4. Samo su suhoparno naveli dodatne kriterije, a trebali su, kad već hoće vrednovanje, propisati pojedinačno za svaki od njih što se i kako vrednuje. Urediti to statutom nemoguća je misija. Dobili smo kukavičje jaje u gnijezdo Pa još i program rada kao da ravnatelj ima prostora u fin. planu za neko samostalno postupanje. Bar ćemo se smijati programima, obećavati će svašta, ne mogu napraviti ništa. Imenovanje ravnatelja bit će najkompliciraniji postupak, kao da je najvažniji na svijetu. Ništa slično nema za mnogo važnije funkcije. Evo posla tajnicima, a onda inspekcijama i sudovima. Krasno su to uradili.

    Sviđa mi se

  5. 8 godina iskustva u skolskim ustanovama, pretpostavljam da se odnosi i na tajnike i knjiznicare i administrativce? dakle, diskrinimirani su svi koji nisu imali skolu za poslodavca, bez obzira na kompetencije i kvalitet programa.

    Sviđa mi se

    • rezonanca : ne odnosi se na tajnike i administrativce. Mora imati 8 godina u prosvjeti, od čega je 5 godina rad u nastavi. Dakle, npr. tajnik školske ustanove sa 8 i više godina radnog staža, NE može biti ravnatelj Škole.

      Sviđa mi se

Komentiraj